info@cretandairy.gr

Επικοινωνία

Αγία Βαρβάρα, Κρήτη

Ελλάδα

Ποιοι Είμαστε

single-img-twenty
Η Εταιρεία μας

Η εταιρεία μας αποτελεί την συνέχεια μιας οικογενειακής επιχείρησης που ο παππούς Αριστοτέλης Ξυλούρης ξεκίνησε πριν 6 δεκαετίες. Τα πρώτα προϊόντα που λανσάραμε στην Ελληνική αγορά ήταν η Φέτα, η Κεφαλογραβιέρα, η Μυζήθρα η Γραβιέρα και το γιαούρτ. Σήμερα αποφασίσαμε να κεφαλαιοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας δημιουργώντας μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με σχέδιο επέκτασης και εκσυγχρονισμού.

Προοπτικές

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας μικρής ποιοτικής γκάμας πολύ καλών (Π.Ο.Π) ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων και μιας σειράς προίοντων γιαούρτης για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης , των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Ιαπωνίας. Ο σχεδιασμός , ο προγραμματισμός, η οργάνωση , ο έλεγχος και η εποπτεία της επενδυτικής πορείας του αμέσου επόμενου διαστήματος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Με την πορεία των έργων θα σας ενημερώνουμε διαρκώς Απώτερος στόχος είναι να διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής και συσκευασίας τυροκομικών προϊόντων, στην Ευρώπη με αρχική ικανότητα επεξεργασίας πάνω από 20.000 τόνους γάλακτος ετησίως. Η είσοδος σε ξένα χρηματιστήρια ως όμιλος εταιρειών που θα χτίζεται στην επόμενη 3ετία έχει αποφασιστεί. Η συμμετοχή κτηνοτρόφων , στον όμιλο των εταιρειών μας που αναπτύσσεται, έχει αποφασιστεί. Πάνω από 380 κτηνοτρόφοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ η εταιρεία συμμετοχής τους συστήνεται άμεσα. Με αυτό το τρόπο θα συλλέγουμε καθημερινά, μέσα σε λίγες ώρες, το γάλα από παραγωγούς της Κρήτης και όχι μόνο, οι οποίοι δεν θα είναι μόνο προμηθευτές αλλά και επιχειρηματικοί συνεργάτες. Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία μιας γευστικής γκάμας προίοντων για κάθε κράτος που θα πουλάμε τα προϊόντα μας με βάση τις γευστικές εμπειρίες των καταναλωτών. Θα συνδυάζουμε τις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα κι ανάπτυξη με την εμπειρία και τη γνώση της παράδοσης, με εγγύηση την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας, ανταμείβοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Ποιοι Είμαστε

Είμαστε μια ισχυρή επιστημονική και εμπειρική ομάδα που συντίθεται από Τεχνολόγους τροφίμων, Τραπεζικούς αναλυτές, μηχανολόγους μηχανικούς, ειδικούς σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων, οικονομολόγους και σχεδιαστές καινοτόμων επενδύσεων. Αυτή τη στιγμή δεν απασχολούνται όλοι στον προγραμματισμένο επενδυτικό όμιλο αλλά έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν με βάση την δημιουργία 2 μονάδων παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προίοντων με στόχους:

 • Το σεβασμό στον καταναλωτή.
 • Την παραγωγή προίοντων με ευθύνη για μικρούς και μεγάλους καταναλωτές
 • Την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης με συνεργάτες, προμηθευτές και παραγωγούς προς όφελος όλων των πλευρών.
 • Στη χρήση ανακυκλούμενων συσκευασιών.
single-img-twentytwo

Το ιστορικό της οικογένειας Ξυλούρη

single-img-twentytwo

Η ιστορία μας ξεκινά το 1955 με τα πρώτα προϊόντα τυροκομίας που λανσάραμε στην Ελληνική αγορά με βασική αγορά την Κρήτη. Μετά από πολλά συνεχίζουμε να καινοτομούμε διαρκώς και να “ανοίγουμε” νέες προϊοντικές κατηγορίες. Σήμερα είμαστε μια μικρή μεν αλλά από τις καλύτερες ποιοτικά εταιρείες στη παραγωγή μοναδικής γεύσης τυροκομικών προϊόντων στην Ελληνική αγορά, με ηγετικό μερίδιο την γραβιέρα μας.Το όραμα μας είναι, είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την εμπειρία μας και να μπούμε στα ράφια της Ευρώπης , των ΗΠΑ , Αυστραλίας και Ιαπωνίας, Η είσοδος μας θα γίνει με συνεργαζόμενα τοπικά δίκτυα πωλήσεων στις χώρες αυτές.Διαθέτουμε μια σημαντική τεχνογνωσία και με την επέκταση μας θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε πρώτες ύλες και από άλλες αγορές στόχους.Η παρουσία μας αρχικά θα είναι η εγχώρια αγορά ενός βιομηχανίες τσέπης όπως λέγονται οι μικρές ευέλικτες μονάδες θα χτίζονται σε κράτη στόχους με επενδυτές του κλάδου της τυροκομίας.Εκεί θα επεξεργαζόμαστε ετησίως πάνω από 20.000 τόνους 100% ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος για την παραγωγή των προϊόντων μας, συνθέτοντας μια πλήρη γκάμα ελληνικών παραδοσιακών τυριών

 • ΓΡΑΒΙΕΡΑ / ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
 • ΜΥΖΗΘΡΑ / ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ
 • ΑΝΘΟΤΥΡΟ
 • ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 1,5% ΚΑΙ 3% ΛΙΠΑΡΑ
 • ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ Light & health food
 • ΤΥΡΙ CREMA

Θα συλλέγουμε καθημερινά, και θα συνεχίσουμε μέσα σε λίγες ώρες, το γάλα από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο , ενώ η νέα επένδυση θα χρησιμοποιεί την συμβολαιακή κτηνοτροφία όπου για πρώτη φορά ο κτηνοτρόφος προμηθευτής μας θα είναι και μέτοχος σε εταιρεία προμήθειας και εμπορίας γάλακτος και τελικών προίοντων.Με λίγα λόγια προκειμένου το γάλα να φτάσει φρέσκο στο εργοστάσιο μας με πρωταρχικό μας στόχο να φτιάξουμε τις καλύτερες από πλευράς γεύσης αλλά και θρεπτικής αξίας 138 συνταγές που έχουμε αναπτύξει σχεδιάσαμε αυτή την σχέση Συνδυάζουμε τις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα κι ανάπτυξη με την εμπειρία και τη γνώση της παράδοσης, εγγυόμαστε την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας, ανταμείβοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι καταναλωτές μας όλα αυτά τα χρόνια.

Εδώ και περίπου 66 χρόνια, προσφέρουμε γαλακτοκομικά προϊόντα από τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά, Διότι δεν είναι απλά η δουλειά μας. Είναι το πάθος μας για την δική σας καλή και ποιοτική Κρητική διατροφή.

Σήμερα η μονοπρόσωπη ΙΚΕ Αριστοτέλης Ξυλούρης, προγραμμάτισε, σχεδίασε και αποφάσισε να κεφαλαιοποιήσει την εμπειρία σχεδόν μισού αιώνα με την δημιουργία σε πρώτη φάση μιας βιομηχανικής μονάδας τελευταίας τεχνολογίας για την παραγωγή τυροκομικών προίοντων oldfashion με την πολύ καλή εμπειρία δεκαετιών καθώς και προίοντων ιδιωτικής ετικέτας που θα καλύπτουν διαιτητικές και άλλες απαιτήσεις υγειονομικού προφίλ.

Αποστολή - Όραμα

Με βάση των αρχών της επιχείρησης μας η αποστολή της εστιάζεται

 • Στην ανάδειξη των αγαθών και των αξιών του τόπου μας
 • Την πολυμετοχικότητα του ομίλου.
 • Την συμμετοχή των καταναλωτών στη δημιουργία καλύτερης γεύσης μέσα από την δημιουργία ενός διαδραστικού μοντέλου καταγραφής των γευστικών εμπειριών του καταναλωτή.
 • Την δημιουργία , παρέχοντας ευ ζην και απόλαυση στους καταναλωτές αλλά και στην ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών, των συνεργατών, των εργαζομένων, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην κοινωνία. Έτσι η αποστολή, είναι συνδεμένη αφενός με τη δέσμευση για άριστη επιχειρηματική απόδοση, και αφετέρου για το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, καθώς η αφοσίωση «στο να κάνουν» το σωστό διατρέχει όλες τις επιμέρους διαδικασίες και δραστηριότητες της επιχείρησης δημιουργώντας μία πρότυπη παραγωγική μονάδα.
 • Tην διάθεση μετοχών στους σταθερούς καταναλωτές , στο προσωπικό των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια.
 • Στην παροχή μετοχών σε όσους συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στο παραγωγικό και συναλλακτικό κύκλωμα με τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις.
 • Στην δημιουργία ενός μοναδικού εργασιακού περιβάλλοντος με υψηλές αμοιβές.
 • Στην δημιουργία ενός Κέντρου αναφοράς και τεκμηρίωσης συνταγών και μεθόδων παραγωγής από όλο το κόσμο με στόχο την κεφαλαιοποίηση ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΜ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ τυροκομίας και γαλακτοκομικών.
 • Στην δημιουργία ενός διεθνούς ηλεκτρονικού χρηματιστηρίου γάλακτος.
single-img-twentytwo

Το όραμά μας ειδικότερα

Το όραμα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα είναι αρκετά απλό.

Καθημερινή δουλειά για να προσφέρουν στους καταναλωτές άριστης ποιότητας αγαθά ώστε να μεγιστοποιούν τη χρησιμότητα τους για να ζουν καλύτερα. Μακροχρόνια οι άνθρωποι μας οραματίζονται τα αγαθά τους στα ράφια της Ευρώπης της Αμερικής και άλλων μεγάλων κρατών. Το όραμα της επιχείρησης μας είναι να αναπτύξει μια τεχνολογική θερμοκοιτίδα προίοντων τυροκομίας και γάλακτος και παράλληλα ένα ψηφιακό χρηματιστήριο γάλακτος όπου κάθε στιγμή η τιμή του γάλακτος στην Ελλάδα να καθορίζεται από έναν μαθηματικό αλγόριθμο που θα περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία παραγωγής, ζήτησης προσφοράς, εισαγωγών, ποιότητας και χιλιομετρική ακτίνα παράδοσης.

Με αυτό το τρόπο την αξία του γάλακτος δεν θα την προσδιορίζει η ανάγκη του κάθε παραγωγού αλλά η πραγματική εικόνα της αγοράς. Παράλληλα έχουμε σχεδιάσει την λειτουργία ενός συνεγγυητικού ΤΑΜΕΙΟΥ γάλακτος για την κάλυψη ζημιών των παραγωγών από πυρκαγιές και λοιπές φυσικές καταστροφές. Επίσης θα δημιουργήσουμε μια fintechneobank με έδρα τη Γερμανία και μετόχους, όσοι άμεσα ή έμμεσα ασχολούνται με όλο το παραγωγικό και συναλλακτικό κύκλωμα παραγωγής γάλακτος , παραγωγής γαλακτοκομικών προίοντων και εμπόρων προίοντων τυροκομίας. Η αξία των μετοχών θα είναι από 5000€ μέχρι 1.000.000€ για να διαφυλάξουμε το συνεταιριστικό προφίλ της τράπεζας. Τέλος στο όραμα μας είναι η δημιουργία μιας εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ όπου με κάποια συγκεκριμένη τεχνική θα κεφαλαιοποιούμε πνευματικά δικαιώματα μικρών μονάδων που παράγουν προϊόντα ΠΟΠ Λεπτομέρειες δίδονται μόνο σε όσους ενδιαφερθούν από όλο το κόσμο.